Αστάθεια από τα μέσα της βδομάδας – Τοπικά έντονη Παρασκευή και Σάββατο

Αστάθεια από τα μέσα της βδομάδας – Τοπικά έντονη Παρασκευή και Σάββατο
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικές τιμές για την εποχή με βαθμιαία πτώση. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Ανώτερο χαμηλό που συνοδεύεται από ψυχρές μάζες θα επηρεάσει από την Τετάρτη και μετά την χώρα μας με άστατο καιρό. Ο τύπος καιρού μετεωρολογικά καλείται καιρός ψυχρής λίμνης.

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο

• Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικές τιμές για την εποχή με βαθμιαία πτώση από τα μέσα της εβδομάδος

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-08-2020

Αρχικά στο Ιόνιο και από το μεσημέρι βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στις βορειότερες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 06-08-2020

Στο Ιόνιο, τις Σποράδες και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά εκτός της Θράκης, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-08-2020

Στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά..

ΣΑΒΒΑΤΟ 08-08-2020

Άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχεδόν αίθριος καιρός ως την Πέμπτη στην Αθήνα και την Παρασκευή άστατος

Ηλιοφάνεια στην Αθήνα έως και την Πέμπτη. Την Παρασκευή όμως ο καιρός θα είναι άστατος και θα έχουμε τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου .

Άστατος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με παροδική συννεφιά και αστάθεια κυρίως την Πέμπτη και Παρασκευή. Η μέγιστη θερμοκρασία θα πέσει από τους 31 βαθμούς την Τετάρτη στους 28 την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα