Αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και Βόρεια -Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι τη Δευτέρα

Αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και Βόρεια -Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι τη Δευτέρα
Καλοκαίρι στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Διαβάστε την πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών από το Θοδωρή Κολυδά.

Θα διατηρηθεί η αστάθεια στα κεντρικά και τα βόρεια σήμερα, ενώ το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση του μελτεμιού έως 7 μπ στο Αιγαίο που αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρηθεί η θερμοκρασία σε πολύ καλά επίπεδα στη περιοχή μας. Αντίθετα πολύ ισχυρό κύμα καύσωνα θα επηρεάσει από σήμερα την Ιβηρική χερσόνησο και κυρίως την Πορτογαλία όπου η θερμοκρασία θα φτάσει κατά μέσο όρο τους 44 βαθμούς Κελσίου , πιθανόν δε και τοπικά τους 46 με 47 !

Ο καιρός στην Ευρώπη

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη

Σήμερα ισχυρές καταιγίδες κατά διαστήματα θα έχουν η δυτική και κεντρική Μακεδονία , η Θεσσαλία η Ήπειρος και πιθανόν το πρωί οι Β. Σποράδες, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως η δυτική).

Ο καιρός την Παρασκευή

Ο καιρός στην Ελλάδα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μπ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς κελσιου, ενώ στα ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στην Αττική

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά βορειοδυτικοί 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς κεφαλίσιου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Προοπτική καιρού

Το Σάββατο μέχρι το βράδυ κατά διαστήματα τοπικά έντονες βροχοπτώσεις είναι πιθανόν να έχουν η δυτική και κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία, Ημαθία, Πέλλα), η Ήπειρος και η Θεσσαλία (κυρίως η δυτική και βόρεια).

Ο καιρός το Σάββατο

Την Κυριακή αλλά και τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός .ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Κυριακή

Ο καιρός τη Δευτέρα

Καιρός 3ημέρου στην Αθήνα

Καιρός 3ημέρου στη Θεσσαλονίκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα