Χαλάει ο καιρός την Τετάρτη – Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Χαλάει ο καιρός την Τετάρτη – Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι
Καλοκαιρινή μπόρα στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Τοπικά έντονα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά

  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ

 

Την Τετάρτη θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 32 με 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 35 με 36 , στις Κυκλάδες τους 32 και στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Νότια Κρήτη τους 34 βαθμούς Κελσίου .

Στην Αττική αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα αστάθειας

 

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός από το απόγευμα

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις  5/8/2005 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες και χαλάζι σε Θράκη, Μακεδονία και Θεσσαλία. Το 2015 σημειώθηκε χαλάζι σε Ηλεία και Ιωάννινα, πλημμύρες στο Μεσολόγγι. Ζημιές από θυελλώδεις ανέμους στον Σκοπό Σερρών, δασική πυρκαγιά στη Λειβαδιά από κεραυνό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version