Κακοκαιρία “Διδώ”: Έρχεται από τα νότια με βροχές και καταιγίδες – Πώς θα κινηθεί

Κακοκαιρία “Διδώ”: Έρχεται από τα νότια με βροχές και καταιγίδες – Πώς θα κινηθεί
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας, Αρχείο Eurokinissi

Η "Διδώ" φέρνει κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά - Ποια ήταν η Διδώ στην ελληνική μυθολογία.

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η “Διδώ“, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και από τα νότια, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη Διδώ κατά το διήμερο της Τρίτης, Τετάρτης, θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι.

Στο σύνολο της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πώς θα κινηθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας:

Στην ελληνική μυθολογία η Διδώ ήταν πριγκίπισσα της Τύρου, η οποία ίδρυσε την Καρχηδόνα. Όταν έφτασε στη Λιβύη ζήτησε από τους ντόπιους και τον βασιλιά τους Ιάρβα να της επιτρέψουν να χτίσει στην ακτή μία πόλη. Ο Ιάρβας δέχθηκε, υπό τον όρο η πόλη να καταλαμβάνει τόση έκταση όση ένα τομάρι βοδιού. Η Διδώ έκοψε το τομάρι σε πολύ στενές λωρίδες και, ενώνοντας τη μία με την άλλη, περικύκλωσε τόσο χώρο, ώστε της έφθασε να κτίσει την Καρχηδόνα και την ακρόπολή της, τη Βύρσα (βύρσος = δέρμα, τομάρι).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version