Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χαλάει ο καιρός – Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χαλάει ο καιρός – Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες
Βροχή eurokinissi

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις, αναμένονται τις επόμενες ώρες. Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού.

Επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει το επόμενο διήμερο στη χώρα μας το εκτεταμένο ανώτερο που βρίσκεται στην Κεντρική Μεσόγειο, το οποίο στροβιλίζεται και κινείται ανατολικά.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν εντοπίζονται κυρίως στη δυτική και κατά τόπους στη βόρεια χώρα από σήμερα Κυριακή (16/4) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (17/4) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Κυριακή (16/4)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Ο 24ωρος υετός της Κυριακής του Πάσχα

Δευτέρα (17/4)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά.

Μέχρι το απόγευμα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Σε γενικές γραμμές θα έχουμε βροχές σε πολλές περιοχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Ο δείκτης EFI (Extreme Forecast Index) της Κυριακής του Πάσχα

Τρίτη (18/4)

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και την Τρίτη καθώς αρχικά στα δυτικά, την κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η προοπτική του καιρού μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη

Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ, θα επικαιροποιούνται όποτε κριθεί αναγκαίο και τουλάχιστον 2 φορές το 24ωρο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα