Κανονικές θερμοκρασίες την Τετάρτη – Ενισχυμένο Μελτέμι στο Αιγαίο

Κανονικές θερμοκρασίες την Τετάρτη – Ενισχυμένο Μελτέμι στο Αιγαίο
Η παραλία Κυπρί στην Άνδρο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες λόγω της επικράτησης του ισχυρού μελτεμιού στο Αιγαίο. Ωστόσο δεν θα λείψουν στα κεντρικά και τα βόρεια οι σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες. Τοπικά πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές για Αττική Βοιωτία Εύβοια Κορινθία Αργολίδα Λακωνία και Κύθηρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζουν τα δυτικά τμήματα της Ιβηρικής και δημιουργεί ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αλγερίας βορειότερα .

Στη περιοχή μας δεν προβλέπεται κάποια σημαντική αλλαγή του καιρού .

Την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στη υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τη Μακεδονία 3 με 5 και στα υπόλοιπα 5 με 7 και πιθανόν 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. .

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές μπόρες το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μπ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 26 Ιουνίου 1996 είχαμε 38 βαθμούς στην Αθήνα ενώ το 2007 σημειώθηκαν 44.2 βαθμοί στον Μετεωρολογικό Σταθμό της Ν. Φιλαδέλφειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα