Ένταση της αστάθειας την Πέμπτη – Μικρή πτώση θερμοκρασίας

Ένταση της αστάθειας την Πέμπτη – Μικρή πτώση θερμοκρασίας
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός και την Πέμπτη με περισσότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κατά τα άλλα οι θερμοκρασίες παρότι θα πέσουν λίγο θα είναι καλές για την εποχή και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μπ.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης στα βόρεια έχει οργανωθεί ήδη ένας ισχυρός αντικυκλώνας ο οποίος αποτρέπει τα χαμηλά του Ατλαντικού να κινηθούν ανατολικότερα. Στην περιοχή από τα βορειοανατολικά θα κινηθούν νοτιότερα ψυχρότερες αέριες μάζες οι οποίες θα εντείνουν την αστάθεια.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι ένα τμήμα της διαταραχής που βρίσκεται στα βόρεια θα κινηθεί προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα την ένταση της αστάθειας. Έτσι την Πέμπτη θα έχουμε αύξηση των νεφώσεων με μπόρες ή καταιγίδες τοπικά έντονες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μπ.  Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 και στα νησιά του Αιγαίου τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός το μεσημέρι με μπόρες ή καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και αργότερα τοπικά 5 με 6 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με μπόρες ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 18 Απριλίου 2014 είχαμε χαλαζόπτωση σε Μύκονο και Σκιάθο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα