Έντονα φαινόμενα σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα

Έντονα φαινόμενα σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Το Σάββατο κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια και τη Μακεδονία

Έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως στη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα προκαλούν οι ασταθείς αέριες μάζες που συνοδεύουν το ανώτερο χαμηλό το οποίο τις τελευταίες μέρες έχει εξασθενήσει τον αντικυκλώνα που συνήθως έχουμε αυτή την εποχή στα ΒΔ Βαλκάνια και έτσι οι άνεμοι είναι πολύ εξασθενημένοι (απουσία μελτεμιών εφόσον δεν υπάρχει ο συνήθης συνδυασμός του με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο).

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από το απόγευμα του Σαββάτου έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής  καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα το  ανώτερο χαμηλό και οι ψυχρές του μάζες θα βρίσκονται ακριβώς πάνω από την χώρα μας, όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο.

Το Σάββατο κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια και, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη Θράκη και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπερνά στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή τις πρωινές ώρες θα επηρεαστεί η Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες με τοπικές

βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. 

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και όμβρους στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Από τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος, η θερμοκρασία θα ανέβει και το μελτέμι στο Αιγαίο θα φτάνει τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version