Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται από αργά το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά, που πιθανώς να
συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής μέχρι το βράδυ της Δευτέρας θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και σταδιακά η δυτική και η νότια Πελοπόννησος. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας μέχρι και το πρωί της Τρίτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά και τα μέτωπα που επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά και βόρεια της Ευρώπης. Το βασικό χαμηλό αν και περνά βορειότερα με το νοτιοδυτικό ρεύμα στην περιοχής μας θα προκαλέσει τα εντονότερα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και αργότερα το ανατολικό Αιγαίο.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων στα ανατολικά καθώς και το χαμηλό που βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία με το μέτωπό του που εκτείνεται έως το Ιόνιο.

 

Τη Κυριακή στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν τοπικά στο Αιγαίο σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία  θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 21 με 22 και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τη νύχτα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από νότιες διευθύνεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 3/11/1971 είχαμε χιονόπτωση στην Τρίπολη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα