Επιδείνωση του καιρού Κυριακή και Δευτέρα – Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές

Επιδείνωση του καιρού Κυριακή και Δευτέρα – Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές
Βροχή στην Αθήνα AP

Στα δυτικά και τα νότια τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Στα δυτικά και τα νότια τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Επιδείνωση Κυριακή και Δευτέρα σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα ενταθούν και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη νησιωτική χώρα και από τις βραδινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 ενισχυόμενοι περαιτέρω τη νύχτα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-01-2021

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 και στο Ιόνιο νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04-01-2021

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το μεσημέρι και από τα δυτικά προβλέπεται να εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και νωρίς το πρωί στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 05-01-2021

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 06-01-2021 (ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ)

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα –Βροχές Κυριακή και Δευτέρα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές Κυριακή και Δευτέρα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχή Κυριακή & Δευτέρα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές Κυριακή και Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα