Έφτασε ο ‘Θησέας’- Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα, χιόνια στα ορεινά

Έφτασε ο ‘Θησέας’- Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα, χιόνια στα ορεινά
Προβλήματα απο πλημμυρες σε δρομους, ισογεια και υπόγεια σπιτια σε περιοχές της Αθήνας, από τη χθεσινοβραδυνη καταιγίδα, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται ήδη από το βράδυ της Παρασκευής. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πέφτει σημαντικά και η θερμοκρασία

Νέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός τις τελευταίες ώρες με τα φαινόμενα να πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στη δυτική Στέρεα, την Πελοπόννησο και αργότερα έπληξε την υπόλοιπη Στέρεα, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.

Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, στον Παρνασσό έχει ξεκινήσει έντονη χιονόπτωση.

Νωρίτερα στον Πύργο Ηλείας και συγκεκριμένα στις περιοχές Κορακοχώρι και Λεβεντοχώρι σύμφωνα με το patrisnews, σημειώθηκε ολιγόλεπτη αλλά έντονη χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα να το “στρώσει.”

Σαββατοκύριακο κακοκαιρίας

Το Σάββατο, η κακοκαιρία θα πλήξει και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στέρεα (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Παράλληλα θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, με τις κορυφές των βουνών να ασπρίζουν πάνω από υψόμετρο 700μ. στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Το χιόνι θα φτάσει πιο χαμηλά σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς, ακόμη και στα 400-600 μέτρα.

Τέλος, αναμένονται θυελλώδεις βοριάδες, εντάσεως 8 ίσως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο από το Σάββατο. Επισημαίνεται ότι πάρα την σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς μέχρι και την Τρίτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα