Έρχεται η κακοκαιρία “Αντίνοος”: Την Τρίτη νέες ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έρχεται η κακοκαιρία “Αντίνοος”: Την Τρίτη νέες ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Καταιγίδα - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο «Αντίνοος» θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Μετά τη φονική κακοκαιρία που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Χαλκιδική και τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της Αχαΐας και της Ναυπακτίας, νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να “σαρώσει” την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα κινούμενες προς τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση συνθηκών έντονης αστάθειας και το σχηματισμό της κακοκαιρίας «Αντίνοος», όπως ονομάστηκε από το meteo.gr.

Ο «Αντίνοος» θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η ημέρα με τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα φαινόμενα θα είναι η Τρίτη, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14 Ιουλίου έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 17 Ιουλίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/07 έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 17/07:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα