Εθνικό Αστεροσκοπείο: 7.000 κεραυνοί έπεσαν σήμερα σε όλη τη χώρα

Καταιγίδα στην Αθήνα
Καταιγίδα στην Αθήνα EUROKINISSI

Απρόβλεπτη η ισχυρή καταιγίδα στην Αττική, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, συνοδεύτηκε και από ένα εντυπωσιακό σύννεφο με την ονομασία shelf cloud.

Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική το απόγευμα της Πέμπτης, ήταν τελείως απρόβλεπτη, καθώς τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία δεν έδιναν καμία πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας στην περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής καταιγίδας, στον ουρανό της Αττικής εμφανίστηκε ένα εντυπωσιακό σύννεφο με την ονομασία shelf cloud. Το σύννεφο αυτό βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων. Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα. Το εντυπωσιακό σύννεφο έγινε ορατό σε αρκετές περιοχές της Αθήνας.

ADVERTISING

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν την ίδια μέρα κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και δευτερευόντως τη Μακεδονία και τα υπόλοιπα μέρη της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του ΕΑΑ κατέγραψε περί τους 7.000 κεραυνούς πάνω από την ελληνική επικράτεια, με 2.300 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καιρός: Αυτά είναι τα καταιγιδοφόρα σύννεφα που σκέπασαν την Αθήνα

Καιρός: Μαύρισε ο ουρανός στην Αττική - Έντονα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες

SHARE:

24Media Network