Ηρεμεί ο καιρός – Εξασθενούν οι άνεμοι και ανεβαίνει η θερμοκρασία

Ηρεμεί ο καιρός – Εξασθενούν οι άνεμοι και ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δειλινό στην χιονισμένη λίμνη Πλαστήρα. (EUROKINISSI/ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ) Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες από το Θοδωρή Κολυδά.

Ιδιαίτερα βροχερός ήταν την Κυριακή ο καιρός στη Δυτική κυρίως Ελλάδα και στη Μεθώνη σημειώθηκαν 88mm βροχής και στη Ζάκυνθο 74 . Άξιο λόγου αλλά όχι σπάνιο τέτοια εποχή ήταν η μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ βορρά και νότου. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ότι όταν στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη Νάξο, την Κάρπαθο και τη Ρόδο η θερμοκρασία ήταν 20 με 22 βαθμούς με νοτιά στη Φλώρινα και την Καστοριά δεν ξεπερνούσε ο υδράργυρος τους 2 με 4 βαθιούς

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι το σύστημα που επηρέασε έχει πλέον κινηθεί βορειοανατολικά, ενώ ένα άλλο χαμηλό που βρίσκεται στη Δυτική Μεσόγειο μέσα στο επόμενο διήμερο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας.

Για τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα έχουμε στην αρχή της ημέρας στα ανατολικά και βόρεια και χιόνια στα ορεινά . Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα . Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στα νότια και τα ανατολικά τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με λίγες βροχές το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Προοπτική των επόμενων ημερών

Τις επόμενες ημέρες και κυρίως την Τρίτη και Τετάρτη θα έχουμε τοπικές βροχές στα δυτικά τα κεντρικά και βόρεια με νοτιάδες έως 7 μπ , καθώς θα επηρεαστούμε από το βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα Δυτικά . Από την Πέμπτη και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα και οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες . Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα ανατολικά και νότια.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε βίντεο του ενός λεπτού.


Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 19 Νοεμβρίου του 2014 είχαμε πλημμύρες στα Γιάννενα, ενώ παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στο Σαμικό Ηλείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα