Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες σήμερα – Πότε αναμένεται βελτίωση

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες σήμερα – Πότε αναμένεται βελτίωση
Ισχυρή βροχή και δυνατοί άνεμοι στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα αλλά και για τις επόμενες μέρες. Σε ποιες περιοχές αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις.

Με ισχυρές καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός την Τετάρτη σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στα κεντρικά, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις πρωινές ώρες στα νότια και πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τμήματα της Μακεδονίας και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Πάντως στα νότια θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης. Θα έχουμε στα νότια μεγάλη μεταφορά σκόνης και οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν πτώση.

Την Πέμπτη στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κατά διαστήματα στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις βόρειες Σποράδες καθώς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Ευνοείται η  μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ αλλά βαθμιαία στα δυτικά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Την Παρασκευή και το Σάββατο στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

O καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη

 
Ο καιρός στην Ελλάδα την Παρασκευή

 
Ο καιρός στην Ελλάδα το Σάββατο

 

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

 

Ο καιρός στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα