Καιρός: Χιονοπτώσεις ακόμη και σε κεντρικά και βόρεια πεδινά

Καιρός: Χιονοπτώσεις ακόμη και σε κεντρικά και βόρεια πεδινά
ΠΥΚΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ακόμη και σε πεδινά –Πρόσκαιρη ύφεση την Κυριακή και νέο κύμα στα νότια τη Δευτέρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο, στο Αιγαίο καταιγίδες τοπικά ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, στα δυτικά και τα βόρεια γρήγορα θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Από αργά το βράδυ και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1/2021

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια,. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όπου κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, ενώ θα χιονίσει και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βόρειας Πελοποννήσου με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1/2021

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και κυρίως, στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου όπου θα χιονίζει κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/1/2021

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά. Από το μεσημέρι και από τα νοτιοδυτικά, προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού η οποία θα επηρεάσει την κεντρική και νότια χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά κυρίως της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 19/1/2021

Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Νεφώσεις στην Αθήνα παροδικά αυξημένες με βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά του νομού Η μέγιστη θερμοκρασία μεταξύ 4 και 6 βαθμών κελσίου

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις το Σάββατο Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 με 2 βαθμούς Κελσίου


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο News247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα