Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, υποχωρεί το μελτέμι – Έως τους 38 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, υποχωρεί το μελτέμι – Έως τους 38 βαθμούς το Σαββατοκύριακο
Eurokinissi

Πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και πτώση από Δευτέρα. Βοριάδες 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές
  • Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο σε πρόσκαιρη άνοδο περί τους 38 βαθμούς Κελσίου με πτώση από Δευτέρα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6-7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Η περαιτέρω τάση της θερμοκρασίας μετά τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος είναι ανοδική και αυτό φαίνεται στο μετεώγραμμα της Αθήνας που μετά τις 22 Ιουλίου υπάρχει η τάση για επικράτηση θερμοκρασιών πάνω από 5 βαθμούς από τις κανονικές τιμές για την εποχή με πενθήμερη διάρκεια πολύ υψηλών θερμοκρασιών.


Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-07-2022

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αίθριος καιρός, από τις προμεσημβρινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες έως έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-07-2022

Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 19-07-22

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 34 και 36 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα