Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Έως και 30 βαθμούς Κελσίου τοπικά η θερμοκρασία

Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Έως και 30 βαθμούς Κελσίου τοπικά η θερμοκρασία
Ο Ήλιος στον ουρανό της Αθήνας George Vitsaras / SOOC

Άστατος καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

O καιρός με μία ματιά

• Τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα φαινόμενα αστάθειας στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια

• Η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο και θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσουμε τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 4 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Την Παρασκευή στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα επικρατήσει αίθριος καιρός, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 29 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 14 έως 29 με 30 βαθμούς και στη νησιά του Αιγαίου από 16 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ… Σαν σήμερα στις 13/5/1968 είχαμε 34°C στα Ιωάννινα.

Το 2001 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στη Πίνδο άνω των 1600μ.

Νεκρός ορειβάτης στον Ερύμανθο από κεραυνό.

Το 2002 εκδηλώθηκαν καταιγίδες και είχαμε πλημμύρες στη Χίο.

Το 2013 σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις στο Σωτήριο Λάρισας και τη Λαμπινού Μαγνησίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα