Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας από την Πέμπτη
Ήλιος στον ουρανό της ΑΘήνας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Υποχωρεί η αστάθεια στις περισσότερες περιοχές από τα μέσα της εβδομάδος και θα διατηρηθεί κυρίως στα βόρεια.Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Από βδομάδα η αστάθεια υποχωρεί στις περισσότερες περιοχές
  • Η θερμοκρασία δεν θα απέχει από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή και αθ αρχίσει ουσιαστικά να ανεβαίνει από τα μέσα της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 6 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 15-06-2021


Στην Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-06-2021


Στην ανατολική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 17-06-2021


Γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-06-2021

Γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τοπικές νεφώσεις από το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με περιορισμένη αστάθεια την Τρίτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την προοπτική του καιρού. H αστάθεια περιορίζεται το επόμενο τριήμερο στα ηπειρωτικά και ακόμη περισσότερο από την Πέμπτη και μετά. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει ουσιαστικά από τα μέσα της εβδομάδος και μετά.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο ΝEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα