Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων το Σάββατο

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων το Σάββατο
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Γενικά αίθριος ο καιρός το Σάββατο. Εξασθένηση ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και λίγα φαινόμενα στην Κρήτη .
  • Η θερμοκρασία έως τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές στην Κρήτη, σχεδόν αίθριος καιρός σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα Ιόνιο μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βόρεια τους 24 με 25 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα: στις 8/10/1897 χαλάζι με μέγεθος καρυδιού στο Κάβο Ντόρο προκάλεσε ζημιές σε πλεούμενα σκάφη. Το 1955 από μεγάλες πλημμύρες στην Αθήνα είχαμε κατάρρευση 24 οικιών. Το 2006 σημειώθηκαν ισχυρές βροχές στη Χαλκιδική με 105 χιλιοστά βροχής στον Πολύγυρο με πλημμύρες στην περιοχή. Το 2014 είχαμε ζημιές σε ελαιόδεντρα από χαλαζόπτωση στο Ρέθυμνο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα