Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο – Πότε εξασθενούν οι άνεμοι

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο – Πότε εξασθενούν οι άνεμοι
Καλοκαίρι στην Αθήνα Eurokinissi

Από την Πέμπτη και μετά εξασθενούν οι άνεμοι και ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με πιθανή αστάθεια στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε κανονικές τιμές το επόμενο διήμερο και άνοδος από την Παρασκευή και μετά
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση από την Πέμπτη

Η προοπτική του καιρού

Σχεδόν καιρός στις περισσότερες περιοχές με ενισχυμένο μελτέμι έως την Τετάρτη.

Το επόμενο διήμερο στη χώρα μας θα διατηρηθεί το μελτέμι το οποίο θα μεταφέρει πιο δροσερές αέριες μάζες από τα Βορειοανατολικά ( Μαύρη Θάλασσα) , ωστόσο από την Παρασκευή που εξασθενεί το μελτέμι μεταφέρονται θερμότερες αέριες μάζες από τις ακτές της Βορειοδυτικής Αφρικής (Μαρόκο και Αλγερία) που ανεβάζουν τη θερμοκρασία στη Δυτική κυρίως Ελλάδα.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 33 με 36 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 31 με 33 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 21-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 34 με 35 , ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-07-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-07-22

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-07-22

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 35 και 38 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα