Καιρός: Αραιές νεφώσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια

Καιρός: Αραιές νεφώσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια
Αφρικανική σκόνη Eurokinissi

Τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια με βελτίωση από την Παρασκευή.Υποχωρεί η θερμοκρασία από Τετάρτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις με βροχές τις επόμενες ημέρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Μεταφορά σκόνης στα νότια μέχρι το πρωί της Τρίτης
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά στα κεντρικά και τα νότια , ενώ από την Τετάρτη και μετά θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.
  • Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί στα 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Βοριάδες από τα μέσα της βδομάδας

Σήμερα Δευτέρα στα βορειοανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ

Ο καιρός την Τρίτη

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στο νότιο Αιγαίο λίγες τοπικές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.


Ο καιρός την Τετάρτη

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός την Πέμπτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.


Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές αλλά παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο με παροδική βροχή την Τρίτη και Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδική βροχή Τρίτη και Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα