Καιρός: Άστατος και πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Καιρός: Άστατος και πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες
Ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Διαδοχικά συστήματα θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες τα οποία κατά περιόδους θα έρχονται από την κεντρική Μεσόγειο. Πρόσκαιρη πτώση θερμοκρασίας το επόμενο τριήμερο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες κατά περιόδους ισχυρές , ενώ παράλληλα θα υπάρχουν διαστήματα σχετικής βελτίωσης

  • Η θερμοκρασία σε τιμές κάτω από τα κανονικά επίπεδα το επόμενο τριήμερο

  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

Η ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα θα μας επηρεάσουν με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά. Πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο τριήμερο.

Την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. . Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 25-11-2021

Στα ανοικτά του Ιονίου λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, όμως από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στα ανατολικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6, τοπικά στα νότια έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Στα βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-11-2021

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, βαθμιαία όμως, από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά, θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες στα νότια, ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-11-2021

Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά και από τις απογευματινές ώρες στη κεντρική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο. Τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια τα φαινόμενα θα ενταθούν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-11-2021

Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν, κυρίως τη Δευτέρα, στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα