Καιρός: “Βουτιά” ο υδράργυρος σήμερα και αύριο – Εξασθένηση των ανέμων από την Κυριακή

Καιρός: “Βουτιά” ο υδράργυρος σήμερα και αύριο – Εξασθένηση των ανέμων από την Κυριακή
Καταιγίδα στην Αθήνα Eurokinissi

Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο. Ισχυροί άνεμοι και από Τρίτη πολλές βροχές. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας ενημερώνει για την πορεία της κακοκαιρίας.

Με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας μας υποδέχεται ο καιρός του Σαββάτου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και μετά το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με την θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας αναμένεται στους 24 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα αλλά οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές. Αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα έχουμε και πάλι πολλές βροχές

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στην κεντρική και βόρεια και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στα δυτικά και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα