Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες με βροχές στα βόρεια και χιόνια στα ορεινά

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες με βροχές στα βόρεια και χιόνια στα ορεινά
Βροχή Eurokinissi

Βοριάδες 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια –Χιόνια σε ορεινά και βόρεια ημιορεινά –Λίγα φαινόμενα στα νότια
  • Η θερμοκρασία στα νότια θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και στα βόρεια κάτω από τα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα με 7 και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, πιθανώς κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 8 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 12 με 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 17 με 19 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία βορειοανατολικοί 6 με 7 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και από το απόγευμα βαθμιαία 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 23/3/1951 είχαμε χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες με χιονόνερο στην Αττική. — Το 2007 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Ηλεία με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Υδροσίφωνας στη Πάτρα. — Το 2008 συνέβη σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης, 31°C μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη. Το 2016 οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσαν ζημιές και προβλήματα στις μετακινήσεις.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα