Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες με βροχές την Τετάρτη

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες με βροχές την Τετάρτη
ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΚΑΙΡΟΣ Eurokinissi

Χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και στην υπόλοιπη χώρα βροχές –Χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Την Τετάρτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια, χιόνια στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 8 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 10 με 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 13 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 15 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και εκ νέου από το νύχτα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά τις πρωινές ώρες και εκ νέου από το νύχτα (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά – ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 24/3/2001 είχαμε 25°C μέγιστη θερμοκρασία στα Ιωάννινα. Το 2003 εκδηλώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της Στερεάς και της Κρήτης (Ηράκλειο), ενώ χιονόπτωση είχαμε και στην Αθήνα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα