Ο καιρός τη Δευτέρα: Τοπικές βροχές κυρίως στα νότια – Άνοδος της θερμοκρασίας

Ο καιρός τη Δευτέρα: Τοπικές βροχές κυρίως στα νότια – Άνοδος της θερμοκρασίας
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού της Δευτέρας και των επόμενων ημερών από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Με νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός σήμερα Δευτέρα κυρίως στις δυτικές και νότιες περιοχές ενώ βροχές θα έχουν κυρίως νότια .Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι υπάρχει βαρομετρικό χαμηλό στα νότια της χώρας μας το οποίο θα κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει με φαινόμενα κυρίως στα Νότια της χώρας μας. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

undefined

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ευκρινέστερα το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Ρόδου με ανατολική νοτιοανατολική κίνηση .Πάντως σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδος θα έχουμε αυξημένη συννεφιά με φαινόμενα κυρίως στα Νοτιοανατολικά . Οι βοριάδες στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ και στα Δυτικά και νότια θα είναι Βορειοδυτικοί και θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στα Κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 16 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου δεν προβλέπονται σχεδόν καθόλου βροχές και μόνο την ερχόμενη Κυριακή θα βρέξει πρόσκαιρα . οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 13 και 15 βαθμών

Στην Θεσσαλονίκη καλές βροχές προβλέπονται μετά την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 8 και 13 βαθμών Κελσίου.

Προοπτική των επόμενων ημερών

Λίγες τοπικές βροχές – Άνοδος θερμοκρασίας

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα βόρεια και στα υπόλοιπα θα υπάρχει τοπική συννεφιά με λίγες βροχές στα νότια . Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί εως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο φτάνοντας περί τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη και Πέμπτη ενισχύονται οι βοριάδες τοπικά στα 7 μπ στο Αιγαίο και πέφτει λίγο η θερμοκρασία στα Βόρεια τα Ανατολικά.

Για τις επόμενες ημέρες , περίπου μέχρι το Σάββατο δεν υπάρχει τάση για σημαντικές βροχές στη χώρα μας.

Την Κυριακή με την έλευση ενός χαμηλού θα έχουμε αξιόλογες βροχοπτώσεις.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού:

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 3 Δεκεμβρίου του 1924 είχαμε μεγάλες πλημμύρες στην Αθήνα . Ανάλογη κατάσταση το 1969 με μεγάλες πλημμύρες στη Πελοπόννησο και έντονες χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα