Καιρός: Διατηρείται η κακοκαιρία με τοπικά έντονα φαινόμενα και την Πέμπτη

Καιρός: Διατηρείται η κακοκαιρία με τοπικά έντονα φαινόμενα και την Πέμπτη
Κακοκαιρία στην Αττική - Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Από το μεσημέρι της Τρίτης εκδόθηκε δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη χώρα μας το οποίο διατηρείται καθώς επιλεκτικά σε τοπικό επίπεδο έχουμε μεγάλα ποσά βροχόπτωσης.

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη χώρα μας καθώς προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πρόσκαιρα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, έχοντας δημιουργήσει ήδη σοβαρά προβλήματα σε Βόρεια Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι το επόμενο διήμερο θα έχουμε πολύ έντονα φαινόμενα αύριο στα βορειοανατολικά , θα ακολουθήσουν οι νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας και από το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή θα έχουμε πολύ έντονα φαινόμενα σε Κεντρική Ανατολική Μακεδονία Θράκη και όλο το Ανατολικό Αιγαίο Το παρακάτω βίντεο μας δίνει αναλυτικά ανά ώρα τις περιοχές που θα επηρεαστούν .

Δώστε προσοχή

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά που ερχονται διαδοδικά το ένα πίσω από το άλλο και θα Μας επηρεάσουν.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται σύστημα στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας ας το οποίο έχει ανατολική κίνηση και θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά

Την Πέμπτη στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους έντονα στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και από αργά το βράδυ στις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 20 με 21και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά. Ανεμοι Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 21/11/1997 είχαμε πλημμύρες στη Σητεία ενώ το 2013: παρουσιάστηκαν 6 υδροσίφωνες στη ΒΔ χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα