Κακοκαιρία: Κόκκινος χείμαρρος “έπνιξε” τη Μεσσηνία

Κακοκαιρία: Κόκκινος χείμαρρος “έπνιξε” τη Μεσσηνία
Κόκκινος χείμαρρος "έπνιξε" τη Μεσσηνία Youtube

Είναι ενδεικτικό ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε στα Αρφαρά Μεσσηνίας 104 χιλιοστά βροχής μέσα σε διάστημα τριών μόνο ωρών, σήμερα το πρωί (06:50 – 09:50) - Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο.

Η σημερινή κακοκαιρία προκάλεσε έντονα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, με πλημμυρισμένους δρόμους και χωράφια.

Στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, ανταποκρίθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το οποίο ενεργοποίησε το μηχανισμό του Σχεδίου “Ξενοκράτης”, προκειμένου να προστατευτούν οι περιουσίες και η ακεραιότητα των πολιτών, σε συνεργασία με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία.

Κυρίως επλήγησαν οι τοπικές κοινότητες Σιάμου και Κατσαρού πλησίον του σημείου του νέου αυτοκινητοδρόμου.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι η εικόνα στον κάμπο της Μεσσηνίας, ο οποίος “πνίγηκε” από κόκκινο χείμαρρο λάσπης.

Το παρακάτω drone βίντεο καταγράφει το μέγεθος της πλημμύρας:

Είναι ενδεικτικό ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε στα Αρφαρά Μεσσηνίας 104 χιλιοστά βροχής μέσα σε διάστημα τριών μόνο ωρών, σήμερα το πρωί (06:50 – 09:50).

Χείμαρροι και ρέματα φούσκωσαν και μάλιστα κάποια σε οριακό σημείο να υπερχειλίσουν και να προκαλέσουν πλημμύρες. Σε οριακό σημείο χείμαρρος στο Πήδημα.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κέρκυρα: Πλημμύρες, καταστροφές και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

93 mm βροχής στη Ζάκυνθο:

Την Πέμπτη, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο απ’ την κακοκαιρία είναι οι εξής:

-Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

-Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα