Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες
Eurokinissi

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή με βροχές, καταιγίδες και ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ. Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Ανάλυση από τον Θοδωρή Κολυδά.

Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα μας από αύριο Παρασκευή (26-11-2021) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

  • Αύριο Παρασκευή (26-11-2021) από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.
    Τα φαινόμενα που δεν αποκλείεται στη δυτική Ελλάδα να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.
  • Το Σάββατο (27-11-2021) νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει από το απόγευμα το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.
  • Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν την Παρασκευή (26-11-2021) που θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι στα δυτικά και από αργά το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
  • Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν την Κυριακή (28-11-2021) και τη Δευτέρα (29-11-2021) κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Η ανάλυση από τον Θοδωρή Κολυδά

Διαδοχικές διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από την Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο θα επηρεάσουν τη χώρα μας, όπως περιγράφεται στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού (ΕΔΕΚ)- με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και τοπικά έντονα κυρίως στα δυτικά τμήματα (Ιόνιο και Δυτικά Ηπειρωτικά) καθώς και στα Βορειοανατολικά (Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Η ζωνική κυκλοφορία των συστημάτων (κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά) θα συνεχιστεί μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Την Παρασκευή από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα που δεν αποκλείεται στη δυτική Ελλάδα να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.

Το Σάββατο (27-11-2021) νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει από το απόγευμα το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν την Κυριακή και τη Δευτέρα (28& 29/11/2021) κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο

Σας ενημερώνουμε ότι σε σχετική ανάρτηση στο Twitter υπάρχει βίντεο με τα ύψη βροχής ανά 6ωρο. Παρακάτω ακολουθούν και δύο χάρτες με τον δείκτη EFI (Extreme Forecast Index) o οποίος μας δείχνει την επικινδυνότητα των βροχοπτώσεων σύμφωνα με τον χρωματικό κώδικα που χρησιμοποιούμε στο Meteoalarm

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter

Αν κριθεί απαραίτητο, θα ακολουθήσει επικαιροποίηση του παρόντος δελτίου.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Διαβάστε όλες οι ειδήσεις και προγνώσεις για τον καιρό στην Ελλάδα στο News 24/7.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα