Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πού θα χτυπήσουν

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πού θα χτυπήσουν
Βροχόπτωση Eurokinissi

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα, όπως περιγράφεται στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Η εξέλιξη του καιρού με τα ύψη υετού ανά 3ωρο

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής ) η Εύβοια καθώς η Κεντρική και Βορειοανατολική Πελοπόννησος. Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και η πόλη της Αθήνας.

Ο δείκτης του EFI για το 24ωρο της Κυριακής ως τις 0:00 της Δευτέρας

Ο δείκτης του EFI για το 24ωρο της Δευτέρας ως τις 0:00 της Τρίτης

Στους παραπάνω χάρτες αποτυπώνεται ο δείκτης EFI ( Extreme Forecast Index) ο οποίος απεικονίζει τον 24ωρο και μας δίνει την εικόνα το πόσο ακραίο είναι το φαινόμενο. Τη Δευτέρα έχουμε την εικόνα για κάπως μικρότερης έντασης φαινόμενα.

Χάρτης υετού – κεραυνικής δραστηριότητος για την Κυριακή

Πολύ μεγάλη σημασία αυτή την περίοδο της αστάθειας διαδραματίζει ο δείκτης με την πυκνότητα των κεραυνών ανα 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο δείκτης αυτός λαμβάνει υπόψη του σύνθετους δείκτες ασταθειας (CAPE) καθώς και το ύψος βάσης νεφών.

Χάρτης υετού – κεραυνικής δραστηριότητος για τη Δευτέρα

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα