Καιρός: Ενισχυμένοι βοριάδες και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη

Καιρός: Ενισχυμένοι βοριάδες και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Ενισχυμένοι βοριάδες και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη eurokinissi

Τοπικές βροχές στην ανατολική Ελλάδα και λίγα χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν την Τετάρτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχερός ο καιρός στα ανατολικά με παροδικές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7- 8 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Επικράτηση βοριάδων τις επόμενες ημέρες και πτώση της θερμοκρασίας . Στα ανατολικά θα επικρατήσει καιρός βορείου ρεύματος με βροχές κυρίως στα προσήνεμα και χιόνια σε ορεινά αλλά στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Στο τέλος της εβδομάδος πολλές βροχές και χιόνια στα κεντρικά και τα νότια.


Σήμερα Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Στα υπόλοιπα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 9 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 και στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν νωρίς το πρωί στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Σαν σήμερα τις 15/12/2007 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στη Πάτρα και την Ηγουμενίτσα. Και το 2015 τρεις υδροσίφωνες στην Πύλο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα