Καιρός: Ενίσχυση του μελτεμιού και πτώση θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Καιρός: Ενίσχυση του μελτεμιού και πτώση θερμοκρασίας τη Δευτέρα
Πολίτες στην παραλία Θεσσαλονίκης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ενίσχυση του μελτεμιού και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά . Άνεμοι έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία σε πτώση στην ανατολική Ελλάδα και σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με πιθανή αστάθεια στα βόρεια ορεινά το απόγευμα
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 στο Αιγαίο 5-7 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με ενισχυμένο μελτέμι έως την Τετάρτη

Η πορεία των αερίων μαζών στα 850 hPa από 18 Ιουλίου 2022 έως το τέλος της εβδομάδος . Η ζέστη θα αρχίσει να εντείνεται από την Παρασκευή και μετά

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά.

Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και κατά τόπους στα δυτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Κάβο Ντόρο 7 με 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 18/7/1913 είχαμε βραδινή έντονη καταιγίδα στην Αθήνα.
  • Το 1995 σημειώθηκαν 41°C στα Χανιά.
  • Το 2003 επικράτησε καύσωνας με 40°C στην Αττική.
  • Το 2014 είχαμε έντονη χαλαζόπτωση στη Δωδώνη Ιωαννίνων

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα