Καιρός: Έντονα φαινόμενα το πρωί του Σαββάτου στα ανατολικά και μετά βελτίωση

Καιρός: Έντονα φαινόμενα το πρωί του Σαββάτου στα ανατολικά και μετά βελτίωση
Φθινοπωρινό στιγμιότυπο Eurokinissi

Διάλειμμα δύο ημερών και μετά πάλι βροχές - Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού.

Συνεχίζονται σήμερα οι βροχές μόνο τις πρωινές ώρες κυρίως στην Ανατολική νησιωτική χώρα, οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και η οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν πτώση . Αρκετές βροχές θα έχουμε και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος σε όλη τη χώρα.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Μέσο κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Κρήτη, Κάρπαθο & Κύθηρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον χάρτη της Βαλκανικής το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε έχει κινηθεί ανατολικότερα και ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται σχεδόν όλη τη χώρα.

Το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Από αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο, νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και αργότερα δυτικοί βορειοδυτικοί στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 22 στα υπόλοιπα τους 25 με 27 βαθμούς.

Στην Αττική γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 5 Οκτωβρίου 2013 η Ορεστιάδα είχε ελάχιστη θερμοκρασία -1,4 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα