Καιρός: Έντονες βροχοπτώσεις σήμερα – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Καιρός: Έντονες βροχοπτώσεις σήμερα – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα
Βροχοπτώσεις INTIME NEWS

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, που από την Τετάρτη θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στο τέλος της εβδομάδος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμού. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πολλές βροχές θα έχουμε από Τρίτη κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω τα κανονικά θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς στο τέλος της εβδομάδος
  • Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι το απόγευμα και στη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο από τις προμεσημβρινές ώρες και μέχρι το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και από νωρίς το βράδυ στο Ιόνιο δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει τους 24 με 27 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-09-2022

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι ελάχιστες θα κυμανθούν από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου και οι μέγιστες στα βόρεια θα φτάσουν τους 26 με 27 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 29-09-2022

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-09-2022


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ορεινά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-10-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και τα νότια και κατά τόπους θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 26 και 27 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 26 και 27 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα