Άστατος καιρός την Τρίτη με βροχές και “βουτιά” θερμοκρασίας

Άστατος καιρός την Τρίτη με βροχές και “βουτιά” θερμοκρασίας

Με άστατο καιρό και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Με άστατο καιρό και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρα και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ μέχρι το μεσημέρι πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΕΜΠΤΗ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στην Αθήνα και αστάθεια

Με παροδικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα και με φαινόμενα αστάθειας . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου

Παροδικά άστατος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και πρόσκαιρες μπόρες . Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20 με 24 βαθμούς Κελσίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα