Καιρός: Έως και 37 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο

Καιρός: Έως και 37 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο
Καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά περί τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6 με 7μποφόρ. Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασίες θα έχουν μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά περί τους 35 και τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά προσήνεμα 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.
  • Λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 εκτός από τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη όπου δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 6/8/2005 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στη Μήλο.
  • Το 2007 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην Αλεξανδρούπολη, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες
  • Το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στη Εύβοια με 90 χιλιοστά βροχής στη Στενή.
  • Το 2014 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι σε πολλές περιοχές, πυκνό χαλάζι στη Μακρύνεια Αιτωλοακαρνανίας
  • Το 2015 σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στη Θεσ/νίκη λόγω ισχυρών ανέμων. Καταστροφές από το χαλάζι στην Πύλο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα