Καιρός: Έως και 39 βαθμούς η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά την Κυριακή

Καιρός: Έως και 39 βαθμούς η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά την Κυριακή
Παραμένουν υψηλές οι θερμοκρασίες Eurokinissi

Έως και τους 39 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά. Εξασθενούν σημαντικά οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά θα αγγίξουν τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις προμεσημβρινές ώρες προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βoρειοανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς ενώ στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και στο Κάβο Ντόρο 5-6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 31/7/ 1999 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
  • Το 2013 παρατηρήθηκε παγωμένο χιόνι να διατηρείται ακόμη στο Βελούχι και σε πολλά βουνά της Πίνδου. Μεγάλου μεγέθους χαλάζι έπληξε την Ξάνθης
  • Το 2014 Πλημμύρα και χαλάζι πλήττουν την Κερκίνη.
  • Το 2015 πολύ ισχυροί άνεμοι πλήττουν το βόρεια χώρα. Ένας νεκρός στη λίμνη Κερκίνης, πτώσεις δέντρων προκαλούν προβλήματα στις συγκοινωνίες σε Θεσ/νίκη και Ν. Σερρών. Καταστροφές από πτώση κεραυνού στην Πέλλα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα