Καιρός: Έως και 40 βαθμούς η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Έως και 40 βαθμούς η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες
Υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας Aris Oikonomou/ SOOC

Γενικά βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια. Έως και 40 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο Πέμπτη και Παρασκευή και θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ μέχρι τα μέσα της εβδομάδος ενισχυόμενοι από την Παρασκευή

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Η μεταφορά αερίων μαζών στη στάθμη των 850 hPa

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειότερα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-08-22

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και απο τις απογευματινές ώρες τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 18-08-22

Αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-08-22

Αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στην Κρήτη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-08-22

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Πιθανοί τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος και ζεστός καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα