Καιρός: Επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας George Vitsaras / SOOC

Έντονα φαινόμενα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι ισχυρά. Αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Την Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά τα δυτικά και βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα κεντρικά και τη Μακεδονία. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Την Πέμπτη εκτός από τα έντονα φαινόμενα θα επικρατήσουν νοτιάδες στα δυτικά 6 με 7, στο Ιόνιο 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια

Το σύστημα το οποίο θα μας επηρεάσει θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής και στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και Βόρειας Εύβοιας και αύριο που θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο θα μπορέσουμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προβλεπόμενα ύψη υετού . Ήδη στις προγνώσεις της ΕΜΥ από τις 21 Σεπτεμβρίου η Εύβοια αναφέρεται ξεχωριστά ως περιοχή , ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται ειδική αναφορά για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Με τα σημερινά δεδομένα στα δυτικά θα έχουμε τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από 80-100 m και μεμονωμένα θα ξεπεράσουμε και τα 100 mm. Ο βροχερός καιρός θα διατηρηθεί και την Παρασκευή σε όλη σχεδόν τη χώρα με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά .

Σε γενικές γραμμές το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, ενώ Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές .

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο, ενώ από τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, στα βόρεια 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα κεντρικά και τα νότια. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ, στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και από το βράδυ στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Πέμπτη και καταιγίδες την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές την Πέμπτη και Παρασκευή Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα