Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες
Βροχόπτωση στην Αθήνα eurokinissi

Στην επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε η ΕΜΥ το πρωί της Δευτέρας. Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την ΕΜΥ το Σάββατο (10/6), επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως σήμερα, Δευτέρα (12/6), βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από χαλαζοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η ανατολική Πελοπόννησος.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 13-06-2023

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 26 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-06-2023

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι, στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 15-06-2023

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα