Καιρός: Έρχεται “καυτό” διήμερο – Έως τους 40 ο υδράργυρος

Καιρός: Έρχεται “καυτό” διήμερο – Έως τους 40 ο υδράργυρος
. , 30 2021 (EUROKINISSI/ ) Eurokinissi

Το Σαββατοκύριακο υποχωρεί η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και η άνοδος θα γίνει αισθητή Τετάρτη και Πέμπτη με τοπικά 39 με 40 βαθμούς Κελσίου

  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ορεινά

  • Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Ιόνιο έως 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο μέχρι 5-6 και στα νότια 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φθάσει, στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 15-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-07-2021

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 35 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΡΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα