Καιρός: Έρχονται έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Καιρός: Έρχονται έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Βροχερή ημέρα στην Αθήνα EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με πολλές βροχές η ερχόμενη εβδομάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως το Σαββατοκύριακο – Με πολλές βροχές και η ερχόμενη εβδομάδα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή . Αισθητή πτώση από την Τρίτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη από βδομάδα

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Βροχές και καταιγίδες σχεδόν όλη τη χώρα και ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός σχεδόν όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Σήμερα Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 και μόνο στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-01-2022

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα στα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια πελάγη οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια στους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 και μόνο στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-01-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Κρήτη, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τη κεντρική και ανατολική Μακεδονία και από τις απογευματινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στο νότιο Αιγαίο αρχικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση ενώ στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 11-01-2022

Αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην κεντρική, την ανατολική καθώς και τη νότια χώρα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Βαθμιαία ύφεση από τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-01-2022

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα, που πιθανώς στα κεντρικά και νότια να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία στα βόρεια θα σταματήσουν, στα κεντρικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στην βόρεια και ανατολική χώρα.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα