Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες –  Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Βροχή στην Κέρκυρα Eurokinissi

Έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας μέχρι τις πρωινές ώρες. Άνεμοι που θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Εντονα φαινόμενα αρχικά σε δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή θα φτάσει τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο , ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μ,ε 7 και αργότερα τα 7-8 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και πιθανόν την ανατολική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Από αργά το απόγευμα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά, βαθμιαία όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 5/9/2002: εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας, με 76 χιλιοστά βροχής στο Θησείο. Το 2007 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε Γκαμήλα, Σμόλικα, Γράμμο πάνω από τα 2000 μ. Το 2010 είχαμε ισχυρές βροχές με πλημμύρες στο Ναύπλιο. Το 2014 είχαμε ένα νεκρό και ένας τραυματίας στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής από κεραυνό

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα