Καιρός: Εξασθενούν οι χιονοπτώσεις αλλά το κρύο παραμένει

Καιρός: Εξασθενούν οι χιονοπτώσεις αλλά το κρύο παραμένει
Πυκνή χιονόπτωση στον Διόνυσο Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Η Δυτική Ελλάδα και το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας (εκτός από Θράκη) θα έχουν βελτιωμένο καιρό.

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά

  • Τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο με προοδευτική εξασθένηση.

 

Την Παρασκευή στη δυτική χώρα και τη Μακεδονία προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός. Στα ανατολικά και τα νότια, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής χώρας και από το απόγευμα της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και στα βόρεια θα φτάσει τους 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 9 με 13 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές χιονοπτώσεις στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και νωρίς το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα