Τελευταία μέρα με υψηλές θερμοκρασίες – Άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ

Τελευταία μέρα με υψηλές θερμοκρασίες – Άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ
Καλοκαιρία Eurokinissi

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε επίπεδα κατά 4 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά.

Η επικράτηση νοτιάδων έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της σχετικής υγρασίας και την διατήρηση ζεστού καιρού την Τετάρτη στη χώρα μας.

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε επίπεδα κατά 4 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Υψηλό κίνδυνο Πυρκαγιάς για Λακωνία & Κύθηρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το χαμηλό που επηρεάζει την ανατολική Ευρώπη. Στην περιοχή μας έχει εξασθενήσει ο συνδυασμός και οι άνεμοι έχουν κοπάσει. Το ψυχρό μέτωπο που βρίσκεται στα βόρεια Βαλκάνια θα κινηθεί νοτιότερα και θα μας επηρεάσει σταδιακά από την Πέμπτη.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το σχετικά ομαλό πεδίο πιέσεων στη περιοχή μας.

 

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32με 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 29 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και αργότερα βόρειοι μέτριοι. Η η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 είχαμε καταστροφές από ανεμοστρόβιλο στη Βερδικούσα Λάρισας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα