Καιρός: Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς Κελσίου
Ο Ήλιος στον ουρανό της Αθήνας George Vitsaras / SOOC

Θερμοκρασίες έως και 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα

• Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

• Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες το πολύ στα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34, στα νησιά του Ιονίου τους 29 με 31 και στα υπόλοιπα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα κατά 6 με 7 βαθμούς περίπου και θα φτάσει κατά τόπους ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όμως στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά κατά τόπους θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός, αλλά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα δυτικά μέχρι το απόγευμα θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών όλη την εβδομάδα και η αλλαγή του σκηνικού από την ερχόμενη Τρίτη και μετά.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version