Καιρός: Ήλιος με δόντια το Σάββατο

Καιρός: Ήλιος με δόντια το Σάββατο
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα Nick Paleologos / SOOC

Σχεδόν αίθριος ο καιρός το Σάββατο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια
  • Η θερμοκρασία αν και θα ανέβει λίγο θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά με ισχυρό παγετό στα βόρεια.
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

 

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα  βόρεια τους 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα τους 16 βαθμούς  . Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , ενώ  από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται  γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2  έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 15/1/1950 είχαμε  -5°C στο Θησείο. — Το 1968 σημειώθηκαν : -21,6°C στη Λάρισα, -12.8°C στη Θεσ/νίκη, – 5°C στο Θησείο. Το  1995 από 13 ΄έως και 15 Γενάρη σφοδρές χιονοθύελλες πλήττουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη Μακεδονία και το ύψος του χιονιού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο τέλος της κακοκαιρίας να ξεπερνά τα 30εκ. — Το 2012 χιονιάς πλήττει τη Λήμνο με χιονοκαταιγίδες. Το ύψος του χιονιού στα παραθαλάσσια τμήματα έφτασε τα 5εκ και στα ορεινά τα 30εκατοστά

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα