Καιρός: Ισχυρές βροχές, εξασθένηση των βοριάδων, χαμηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Ισχυρές βροχές, εξασθένηση των βοριάδων, χαμηλές θερμοκρασίες
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Βροχές παροδικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια την Πέμπτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές παροδικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια και συγκεκριμένα στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τις βραδινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι στα ανατολικά πελάγη στα 5-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με εξασθένηση

 

Σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τις βραδινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει μέχρι 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα 25 με 26 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και εξασθένηση των φαινομένων προς το βράδυ . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

H ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 9/9/1953 είχαμε απότομη είσοδος του φθινοπώρου με πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αρκετά χαμηλότερες από αυτές που επικρατούν σήμερα. Το 2007 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο και το 2014 ανεμοστρόβιλος κοντά στα Ιωάννινα και δύο υδροσίφωνες στην Αλόννησο.

 

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα