Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο
Ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή, η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα ανατολικά και νότια βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη τα 7 μποφόρ

 

Σήμερα Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις
πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 18 βαθμούς και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες , ενώ ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους και θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 4/12/2008 είχαμε πλημμύρες σε Ζάκυνθο και Αιτωλοακαρνανία με ριπές ανέμων άνω των 110km/h τοπικά

 

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα